Тріше розраховує, що ЄЦБ сьогодні визначиться з купівлею держоблігацій Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше розраховує, що ЄЦБ сьогодні визначиться з купівлею держоблігацій Італії

Валюта
299
Голова правління Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше розраховує, що рада керівників регулятором ухвалить рішення з питання придбання держоблігацій Італії з метою запобігання бюджетно-боргової кризи в зоні євро ввечері 7 серпня 2011 р. Про це повідомляє Reuters з посиланням на обізнані джерела.
За словами співрозмовника агентства, Тріше вирішив поквапити своїх колег після того, як прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі 5 серпня 2011 р. оголосив про те, що влада країни скоротить дефіцит бюджету республіки до нульового рівня до 2013 р., а не до 2014 р., як планувалося раніше. Нагадаємо, 15 липня ц. р. парламент Італії схвалив пакет заходів економії розміром 48 млрд євро. Таке рішення було схвалене на тлі посилення занепокоєнь щодо боргової кризи в зоні євро.
Джерела в ЄЦБ уточнили, що якщо регулятор схвалить придбання італійських цінних паперів, купівля бондів почнеться з відкриття ринків 8 серпня 2011 За їхніми даними, ЄЦБ також вивчає можливість насичення фінансового сектора ліквідністю з метою запобігання стагнації на світовому валютному ринку.
Перенесення засідання ради керівників на сьогоднішній вечір продиктоване прагненням узяти паузу і дочекатися коментарів адміністрації США щодо зниження кредитного рейтингу країни. У ЄЦБ розраховують, що до голосування в Білому домі озвучать плани з боротьби з панікою на фондових ринках.
Нагадаємо, 4 серпня 2011 р. ЄЦБ підтвердив активність програми викупу держоблігацій периферійних країн зони євро. Раніше ряд аналітиків, проаналізувавши останні коментарі керівників ЄЦБ, припустив, що програма фактично була згорнута.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас