В світі визначили найкрасивішу монету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В світі визначили найкрасивішу монету

Валюта
944
Польська монета, присвячена джазовому музиканту Кшиштофу Комеде, визнана найкрасивішою в світі і отримає нагороду престижного конкурсу International Prize Vicenza Numismatica-2011.
Міжнародний конкурс монет проводиться в Італії вже всьоме. Нагорода дітищу Національного банку Польщі присуджена як за естетичні чесноти, так і за обрану ідею.
Монета була випущена в грудні 2010 року і виготовлена ​​зі срібла 925-ї проби. Її вага - 14.14 грама. Тираж - 60 тис. примірників.
Як повідомляє Warsaw Business Journal, монета - друга в серії "Історія популярної музики Польщі". Дизайнер Руссанка Новаковська вирішила закарбувати романтичний образ піаніста. Квадратна за формою монета вже була відзначена на конкурсі в Санкт-Петербурзі.
Нагорода буде вручена 31 жовтня під час проведення нумізматичної виставки Vicenza Numismatica в Італії. Крім найкрасивішої монети, призів будуть удостоєні монета з найцікавішим архітектонічним рішенням, а також найвидатніший дизайнер грошових знаків.
Кфіштоф Комеде, якому присвячене творіння монетного двору Польщі, відомий не тільки як джаз-музикант, але і як творець музики до фільмів, зокрема до стрічки "Дитина Розмарі".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас