У Києві планується побудувати 31 станцію метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві планується побудувати 31 станцію метро

Казна та Політика
563
На розвиток і будівництво Київського метрополітену до 2025 року необхідно 35 млрд. грн.
Про це повідомив начальник КП "Київський метрополітен" Володимир Федоренко під час громадського обговорення транспортної частини Стратегії розвитку Києва до 2025 року.
"В цілому планується побудувати близько 31 станції, 40 км ліній метрополітену. На сьогодні ми порахували, що внесків необхідно близько 35 млрд. грн. в сьогоднішніх цінах", - сказав він.
За словами Федоренка, це стосується як розвитку чинних ліній, так і будівництва нових ліній, депо, нових виходів і переходів між станціями.
"Поставлено завдання наступного року - продовження метро до Одеської площі, ще дві станції відкрити. Ми сьогодні над цим працюємо, ми вступили в будівництво лінії до Виставкового центру. Вимагає будівництва Подільсько-Вигурівська лінія від станції Глибочицької до Райдужної з відгалуженням на Троєщину, і ми наступного року - вже є пропозиції до Програми соціально-економічного розвитку на 400 млн. грн. - пропонуємо почати будівництво", - сказав Федоренко. Крім того, передбачається розвиток Сирецько-Печерської лінії у бік Дарницького вокзалу і Виноградаря, продовження Святошинської лінії до Новобіличів.
"Необхідний додатковий перехід між ст. Золоті ворота та Театральна, там великі навантаження. І на наступний рік ми подали пропозиції, щоб профінансували вже значні суми для проектування та початку будівельних робіт", - зазначив начальник метрополітену.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас