ЗМІ: Литвин може не підписати закон про пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Литвин може не підписати закон про пенсійну реформу

Казна та Політика
403
У Верховній Раді України відзначають неможливість підписання спікером Володимиром Литвином закону про пенсійну реформу до розгляду парламентом проекту постанови, яким пропонується скасувати цей закон.
"Голова Верховної Ради Володимир Литвин не підпише закон про пенсійну реформу, щоб направити його на підпис президенту країни доти, доки не буде вирішено питання з проектом постанови, внесеним депутатами Ольгою Боднар (фракція "БЮТ-Батьківщина") і Юрієм Кармазіним (фракція НУ-НС)", - заявило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело у Верховній Раді.
За словами джерела, проект постанови, яким пропонується скасувати схвалений закон, повинен бути спочатку розглянутий регламентним комітетом Верховної Ради і за її рішенням запропонований на голосування на сесію парламенту.
Згідно зі ст.48 закону про регламент Верховної Ради, рішення парламенту можуть бути скасовані до підписання спікером відповідного акта. У разі порушення регламентної процедури при розгляді й голосуванні за законопроект суб'єкт законодавчої ініціативи має звернутися до головуючого на засіданні із заявою про порушення регламенту. В разі, якщо вжиті головуючим заходи не призвели до припинення порушення регламенту, депутат вносить проект постанови про скасування рішення щодо схвалення проголосованого закону.
Кармазін раніше мотивував необхідність скасування закону про пенсійну реформу порушенням процедури його розгляду в другому читанні - була порушена стаття Конституції, яка передбачає особисте голосування депутатів за рішення Ради.
Як відомо, наразі народні депутати перебувають на канікулах. Чергова сесія українського парламенту відкриється 6 вересня.
Як повідомлялося, Верховна Рада в ніч на 8 липня схвалила закон про пенсійну реформу, що передбачає, зокрема, поетапне збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років і збільшення страхового стажу на 10 років для чоловіків і жінок. У разі підписання президентом України Віктором Януковичем передбачалося його набуття чинності з 1 вересня 2011 року.
Проведення пенсійної реформи в Україні - одна з обов'язкових умов надання третього траншу МВФ за програмою stand by.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас