Вчені: Канаді загрожує потужний землетрус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені: Канаді загрожує потужний землетрус

Казна та Політика
591
Біля Тихоокеанського узбережжя Канади скупчилася сейсмічна енергія, яка може призвести до сильного землетрусу, повідомили геологи з Університету Саймона Фрейзера.
Вони завершили цикл досліджень 200-кілометрової "перехідної зони" в районі острова Ванкувер, між тектонічною плитою Хуан де Фука і північноамериканською континентальною плитою, передає ІТАР-ТАСС.
Дані сейсморозвідки свідчать про те, що геологічний розлам у цьому районі на 7 кілометрів глибший, ніж вважалося раніше, він проходить через потужні шари осадових порід і простягається на схід.
"У разі якщо станеться землетрус, він торкнеться досить значної території", - сказав професор сейсмології Університету Саймона Фрейзера Енді Калверт.
Тихоокеанське узбережжя - найбільш сейсмічно активна зона на території Канади. В районі острова Ванкувер за останні 70 років були зафіксовані близько 100 підземних поштовхів магнітудою 5 і більше балів.
Найпотужніший з відомих вченим землетрусів стався біля Тихоокеанського узбережжя Канади в січні 1700 року. Згідно з оцінками, його магнітуда склала від 8,7 до 9,2. Цунамі, викликане цим найпотужнішим землетрусом, докотилося до Японії.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас