У США укладена найбільша операція з повернення грошей обдуреним вкладникам піраміди Медоффа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США укладена найбільша операція з повернення грошей обдуреним вкладникам піраміди Медоффа

Казна та Політика
765
Найбільша угода з повернення грошей обдуреним вкладникам "фінансової піраміди століття" Бернандо Медоффа укладена з компанією Tremont Group Holdings в США, повідомляє в п'ятницю видання The Wall Street Journal. Представник Медоффа, призначений судом для повернення коштів ошуканим інвесторам, і один з найбільших вкладників в "піраміду" Tremont Group Holdings подали до суду у справах про банкрутство в Манхеттені угоду про повернення компанії більше 1 млрд доларів.
У червні 2009 року 71-річний Медофф був засуджений до 150 років в'язниці. У суді він зізнався, що протягом 20 років обманював інвесторів і регуляторів, не здійснював жодних угод, а просто переказував усі кошти на свій банківський рахунок, видаючи з нього кошти на вимогу клієнтів у вигляді "прибутку".
У списку ошуканих вкладників опинилися не тільки найзаможніші громадяни США і знаменитості, а й найбільші світові банки - BNP Paribas, HSBC, Credit Agricole, Societe Generale, Natixis, Nomura, Royal Bank of Scotland, UniCredit. Загальний збиток, завданий клієнтам компанії Медоффа, оцінюється майже в 65 млрд доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас