Зімбабве завезе центи з США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зімбабве завезе центи з США

Казна та Політика
702
Влада Зімбабве веде переговори з фінансовими відомствами США про імпорт в африканську державу доларових монет. Про це повідомляє AFP з посиланням на місцеві ЗМІ.
Наразі в Зімбабве вистачає доларових купюр, проте з дріб'язком виник дефіцит. Як заявив міністр фінансів Зімбабве Тендай Біті, очікується, що доларові монети будуть завезені в країну до кінця року.
Як повідомляє портал Bulawayo24 з посиланням на свої джерела, для перевезення монет із США буде організований спеціальний чартерний рейс Air Zimbabwe. Витрати на перевезення візьмуть на себе уряд Зімбабве і банки країни.
У 2009 році долар США фактично став грошовою одиницею Зімбабве, після того, як місцевий ЦБ припинив друкувати місцеву валюту. До цього ЦБ масовано випускав зімбабвійські долари, що призвело до їх знецінення та рекордної інфляції у світовій історії.
Восени 2009 року Біті не погодився на пропозицію місцевого ЦБ знову ввести в оборот національний долар. Як заявив міністр фінансів, зімбабвійський долар "мертвий і похований".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас