Греція розраховує на максимально швидкий обмін суверенних облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція розраховує на максимально швидкий обмін суверенних облігацій

Казна та Політика
179
Греція розраховує на швидкий обмін суверенних облігацій в рамках узгодженого в Євросоюзі пакета зі зниження боргового тягаря країни, заявив у четвер міністр фінансів країни Евангелос Венізелос.
"Обговорення (з приватними інвесторами) почалося продуктивно. Ми хочемо, щоб схема була реалізована негайно, і хочемо, щоб її реалізація тривала мінімально можливий час", - сказав міністр, виступаючи в парламенті країни.
У четвер в Афінах почалися консультації за участю міжнародної асоціації IIF і зацікавлених банків з майбутнього обміну облігацій. Уряд найняв як консультантів на переговорах три з найбільших європейських банків - Deutsche Bank, BNP Paribas та HSBC. Передбачається, що обмін може початися вже в серпні. Зацікавленість грецької влади в максимально швидкому обміні пояснюється тим, що на час проведення всієї операції рейтингові агентства, ймовірно, знизять рейтинг Греції до дефолтного через збитки, на які доведеться піти інвесторам.
Передбачається, що позитивний ефект від обміну, угода про який була досягнута минулого тижня на саміті ЄС, досягне до 2014 року приблизно 54 млрд євро. З них Греція отримає близько 37 млрд, а решту грецька влада зобов'язалася реінвестувати в облігації з найвищим рейтингом, щоб застрахуватися від майбутніх дефолтів. Очікується, що дисконт, за яким інвестори будуть продавати облігації, складе близько 21% від їх номінальної вартості. Крім цього пропонується також обміняти облігації на нові з невеликими втратами, але з терміном погашення до 30 років.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас