США оголосять план на випадок відсутності бюджетного компромісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США оголосять план на випадок відсутності бюджетного компромісу

Казна та Політика
3852
Міністерство фінансів США в найближчі кілька днів оприлюднить план дій за відсутності рішення Конгресу про підвищення стелі держборгу до 2 серпня, повідомили чиновники.
Республіканці і демократи намагаються дійти компромісу щодо збільшення межі держзапозичень і зниження дефіциту бюджету США в термін до 2 серпня, коли Мінфін втратить можливість позичати кошти на відкритому ринку, однак рішення поки не вироблено.
"Ближче до 2 серпня Мінфін дасть більше інформації про те, як буде діяти уряд, якщо межа держборгу не буде збільшена і влада втратить можливість здійснювати нові запозичення", - сказав Рейтер чиновник Мінфіну на умовах анонімності.
Прес-секретар Білого Дому Джей Карні також повідомив журналістам, що Мінфін грає ключову роль в розробці деталей того, що може відбутися за відсутності будь-якого рішення про підвищення межі держборгу.
"В рамках сумлінного і відповідального управління чиновники Казначейства проведуть відповідні оцінки і ближче до 2 серпня обговорили це", - сказав Карні.
Прес-секретар відмовився коментувати, чи буде в плані Мінфіну передбачена пріоритезація державних платежів.
"Вони працюють над цим (планом) і, я думаю, вони скажуть про все в міру наближення до крайнього терміну, якщо Конгрес так і не зможе схвалити перед цим єдиного рішення", - повідомив Корні.
План дій уряду буде озвучений у разі затримок федеральних платежів або відстрочок у проведенні аукціонів Мінфіну США, при цьому деякі аналітики вважають, що в США вистачить готівки для того, щоб здійснювати всі платежі аж до середини серпня і навіть пізніше.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас