КНР буде активніше диверсифікувати валютні запаси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР буде активніше диверсифікувати валютні запаси

Валюта
816
Китай прискорить диверсифікацію валютних резервів, які досягли 3,2 трлн доларів, повідомило в четвер державне валютне управління КНР (SAFE), додавши, що не прагне до великих обсягів запасів.
"Ми продовжимо диверсифікувати резервні активи і оптимізувати розподіл відповідно до умов на ринку", - заявив регулятор.
Влада Китаю давно обіцяє розширити структуру валютних резервів, 70% яких, за оцінкою аналітиків, номіновані в доларових активах.
Радник центрального банку Китаю Ся Бінь на початку липня заявив, що Китай повинен прискорити диверсифікацію резервів у бік зниження доларових активів, щоб убезпечитися від ризику можливого тривалого падіння американської валюти.
Валютне управління пообіцяло зробити контроль над резервами більш прозорим, але попередило, що не хоче давати міжнародним спекулянтам занадто багато інформації, щоб ті не могли грати на змінах у структурі запасів.
У II кварталі найбільші в світі інвалютні резерви Китаю поповнилися ще на 152,8 млрд доларів. Управління заявило, що це "не є прямою" причиною інфляції, яка в червні прискорилася до 6,4% в річному численні.
Центральний банк КНР використовує ряд інструментів, щоб приборкати приплив капіталу, включаючи підвищення норм банківського резервування і операції на відкритому ринку, додали чиновники управління.
"Ми не прагнемо до великих запасів і до довгострокового збільшення зовнішнього платіжного балансу", - йдеться в заяві SAFE.
Валютне управління також пояснило, що Китаю потрібні істотні запаси, щоб підтримувати здатність виплачувати борги, захищатись від ризиків і забезпечувати фінансову безпеку.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас