Президент дозволив вдосконалити порядок розрахунків за житлово-комунальні послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент дозволив вдосконалити порядок розрахунків за житлово-комунальні послуги

Казна та Політика
630
Президент Україна Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку розрахунків за житлово-комунальні послуги", повідомляє його прес-служба в четвер.
Парламент ухвалив цей закон 5 липня.
Частина 3 ст. 16 закону "Про житлово-комунальні послуги" викладається в редакції, що передбачає: комунальні послуги надаються споживачам безперебійно, за винятком перерв на ремонтні та профілактичні роботи виконавцем/виробником за графіком, погодженим з виконавчими органами місцевих рад або місцевими державними адміністраціями згідно з нормативними документами. Допустиму тривалість перерв у наданні послуг, їх періодичність встановлює Кабінет міністрів України на підставі стандартів, нормативів, норм, порядків і правил експлуатації, проведення випробувань теплових мереж, поточного та капітального ремонтів, реконструкції об'єктів житлового фонду.
Закон також передбачає, що "виконавець/виробник зобов'язаний проводити перерахунок розміру плати за житлово-комунальні послуги в разі перерви в її наданні, ненаданні або наданні не в повному обсязі в порядку, встановленому Кабінетом міністрів України".
Відповідно до закону, плата за житлово-комунальні послуги нараховується щомісячно відповідно до умов договору в порядку, встановленому Кабміном України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас