Екс-посол США: на Януковича вже не чекають у Вашингтоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-посол США: на Януковича вже не чекають у Вашингтоні

Казна та Політика
1837
Політика президента Віктора Януковича звела нанівець його перспективи отримати запрошення відвідати Вашингтон.
Таку думку озвучив посол США в Україні в 1998-2000 роках, експерт американського Brookings Institution Стівен Пайфер у статті для Kyiv Post.
"Судовий процес Тимошенко, що досі продовжується, перетворився на фарс. Хтось, звичайно, може запитати про доцільність та обставини, за яких вона підписувала з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним газові угоди в 2009 році, але це навряд чи вплине на результати розгляду кримінальної справи", - вважає посол.
"На Заході одностайно заявляють про те, що суд над екс-прем'єром є спробою вивести з гри лідера опозиції, тобто позбавити її суспільної підтримки під час майбутніх виборів", - додає він.
Пайфер упевнений, що "все це буде перешкоджати цілям Януковича в його зовнішній політиці".
"Європейський Союз - це не тільки торговельне об'єднання, адже він заснований на спільних цінностях. Якщо порушення демократичних принципів буде продовжуватися, то відстань між Києвом та Європою буде тільки рости", - зазначає посол.
"Така політика вже звела нанівець перспективи Януковича отримати запрошення відвідати Вашингтон", - уточнив він.
Пайфер відзначає, що "на думку деяких українських спостерігачів, Брюссель повинен сповільнити укладення угоди про асоціацію та вільну торгівлю".
"Деякі просять вжити санкцій щодо ненадання віз українським чиновникам. Вдаватися до таких заходів - поки передчасно, але те, що це є предметом обговорення, має стривожити Януковича. Адже такі ідеї будуть набирати популярності, якщо ситуація в Україні не стабілізується", - йдеться в статті.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас