Азаров назвав чотири проблеми, які він взявся вирішувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров назвав чотири проблеми, які він взявся вирішувати

Казна та Політика
588
Прем'єр Микола Азаров розповів, на що треба звернути увагу, щоб "забезпечити виконання амбітних планів" уряду.
Перше, за словами глави уряду, це проблема негативного зовнішньоторговельного сальдо: левову частку цього дефіциту сформував зростання цін на газ і нафту. "У центр уваги уряду постає планомірна робота зі зниження енергоємності економіки", - заявив Азаров.
У цьому зв'язку глава уряду доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ та Міністерству енергетики та вугільної промисловості повною мірою використовувати всі визначені законодавством стимули для підтримки проектів енергозбереження: в першу чергу в ГМК, хімічної промисловості та комунальній сфері. Крім того, Мінекономрозвитку до 1 вересня має подати на розгляд уряду комплексну програму підтримки експорту й імпортозаміщення.
"Друге. Нашій економіці і людям не вистачає банківських кредитів. Про це, до речі, йшлося на моїй зустрічі з хліборобами Полтавщини. Вони дуже дорогі, хоча банківська система дійсно переповнена грішми. Доручаю Міністерству фінансів почати новий раунд консультацій з Національним банком України: як нам уже в поточному році "відкрити шлюзи" недорогого кредитування?", - сказав прем'єр.
Третя проблема, за словами Азарова, це те, що країні як повітря потрібна вільна підприємницька ініціатива. "Без неї, на одних бюджетних ресурсах, стійке зростання неможливий. Тому питання економічних свобод є критичним для нас. Останнім часом я багато спілкувався з людьми в різних регіонах і переконався, як багато у нас енергійних, ініціативних, грамотних менеджерів. Дайте їм свободу від свавілля і некомпетентності - і вони самі побудують зовсім іншу країну", - пояснив ситуацію голова Кабміну, відзначивши, що новації уряду щодо дерегуляції вкрай повільно впроваджуються в життя.
Водночас, четвертий напрям, в якому слід працювати уряду - це відновлення аграрного сектора. "Очевидно, що найближчими роками це буде дуже прибутковий і швидкозрастаючий бізнесу", - спрогнозував прем'єр.
У поточному році в порівнянні з минулим роком, майже вдвічі збільшена державна підтримка аграрного сектора, сказав Азаров, додавши, що, приміром, полтавські хлібороби поскаржилися, що в господарства досі не прийшли різні субсидії і дотації, обіцяні державою. "Я доручив Міністерству фінансів, Міністерству аграрної політики і продовольства в найближчі два тижні розблокувати ситуацію, щоб усі державні доплати на зерно, молоко, м'ясо негайно пішли в господарства", - сказав чиновник. При цьому Азаров заявив, що особиста відповідальність за це лежить на міністрі Миколі Присяжнюку.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас