Рекордне скорочення поголів'я ВРХ може посилитися через заборону експорту в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рекордне скорочення поголів'я ВРХ може посилитися через заборону експорту в РФ

Аграрний ринок
168
Відсутність бюджетної дотації й нові обмеження на експорт продукції в Росію стали новими факторами, що ведуть до збитковості вирощування великої рогатої худоби (ВРХ) і переробки яловичини, вважають експерти Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).
"У липні стало зрозуміло, що бюджетної підтримки на кілограм вирощеної та реалізованої на переробку яловичини не буде. Негативно на ринку позначиться і обмеження на експорт в РФ, що набула чинності з 13 липня 2011 року для ряду підприємств", - наводяться в прес-релізі слова виконавчого директора УКАБ Єлизавета Святківська.
Організація нагадує, що раніше виробники худоби і переробники розраховували на розширення списку експортерів, які мають право торгувати з країнами Митного союзу, - це могло б дати додаткову підтримку цінам. За даними УКАБ, наразі дозволи Россільгоспнагляду на поставку продукції відсутні приблизно у 20 м'ясомолочних підприємств України.
Організація прогнозує, що протягом липня-серпня селяни ще не будуть масово здавати худобу на забій, вичікуючи на цінові зміни на ринку, однак вказані вище негативні фактори можуть зумовити подальше скорочення поголів'я ВРХ в країні.
Як повідомлялося, поголів'я ВРХ у всіх категоріях господарств України на 1 липня 2011 року склало 5,2 млн. голів, знизившись за рік на 4,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас