Інфляція в ФРН прискорилася в липні всупереч прогнозам через зростання цін на енергоносії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в ФРН прискорилася в липні всупереч прогнозам через зростання цін на енергоносії

Казна та Політика
119
Темпи зростання споживчих цін у Німеччині, розраховані за стандартами Європейського Союзу, несподівано прискорилися в липні, склавши 2,6% у річному вирахуванні, свідчать попередні дані Федерального статистичного управління країни.
Економісти очікували, що темпи інфляції в ФРН залишаться на червневому рівні в 2,4%.
У порівнянні з червнем споживчі ціни в Німеччині підвищилися на 0,5%.
Основний внесок у зростання цін вніс енергетичний сектор: експерти відзначають істотний підйом вартості нафти, бензину, електроенергії в поточному місяці.
"Ми поки ще не бачили піку цінових коливань у Німеччині: найближчими місяцями інфляція підбереться до 3%", - стверджує економіст UniCredit Group в Мюнхені Александер Кох.
В єврозоні інфляція в майбутні місяці, імовірно, залишиться вище за таргетовані Європейським центральним банком 2%, як очікують експерти. Передбачається, що в липні зростання споживчих цін в 17 країнах блоку складе 2,7%.
Зростання споживчих цін у Німеччині, розрахованих за національними стандартами, склало в липні 2,4% в порівнянні з 2,3% у червні, що також стало сюрпризом для ринку. У порівнянні з минулим місяцем липневі ціни у ФРН зросли на 0,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас