S&P прогнозує другу реструктуризацію боргу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P прогнозує другу реструктуризацію боргу Греції

Казна та Політика
222
Нова і більш значна реструктуризація грецького боргу ймовірна в наступні два роки, заявив представник рейтингового агентства Standard & Poor's, додавши, що подальше зниження суверенного рейтингу країни практично неминуче.
"Рейтинг має негативний прогноз, тому ми цілком упевнені, що він буде знижуватися, оскільки, безумовно, зараз планується фактична реструктуризація боргу", - сказав Девід Бірс, глава департаменту суверенних рейтингів S&P's, телеканалу CNBC.
Греція стала країною з найнижчим рейтингом S&P's у світі. Агентство скоротило її рейтинг на 8 ступенів 13 червня.
"Ми раніше говорили, що, на нашу думку, яка-небудь реструктуризація найближчим часом, імовірно, не буде закінченням історії. Можлива ще одна велика реструктуризація в майбутньому", - сказав Бірс.
На питання, коли може статися нова реструктуризація, Бірс відповів: "Це частково залежить від грецьких політиків. Але ми не будемо здивовані, якщо другу реструктуризацію доведеться шукати протягом наступної пари літ".
Лідери єврозони минулого тижня домовилися про нову масштабну програму допомоги Греції, в рамках якої банки, страховики й інші власники грецького держборгу обміняють куплені ними грецькі облігації на папери з більш довгим терміном погашення.
У понеділок агентство Moody's скоротило рейтинг Греції на три щаблі до "Са", що всього на один щабель вище за дефолт. Standard & Poor's і Fitch оцінюють грецьку кредитоспроможність на рівні ССС, що в цілому, збігається з рейтингом Moody's.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас