Печерський райсуд Києва залишив Тимошенко на підписці про невиїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Печерський райсуд Києва залишив Тимошенко на підписці про невиїзд

Кримінал
743
Печерський райсуд Києва продовжив судове засідання у справі екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Засідання відкрив головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв, передає кореспондент РБК-Україна.
Представник прокуратури в Печерському райсуді Києва заявив клопотання про зміну запобіжного заходу Тимошенко на арешт.
На думку прокурора, такі дії необхідні у зв'язку з тим, що Тимошенко неодноразово порушує норми Кримінально-процесуального кодексу України і заважає ходу судового процесу.
Суддя Кірєєв оголосив перерву до 13:45 для прийняття рішення, після чого суд продовжив засідання, залишивши екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко на підписці про невиїзд. Після цього суд вилучив із залу засідань народного депутата (НУ-НС) Олександра Донія за порушення порядку в залі. Крім того, суддя відмовився допустити народного депутата Сергія Власенка в якості захисника екс-прем'єр-міністра і почав допит колишнього міністра палива і енергетики України Юрія Продана.
Сьогодні на засіданні очікується продовження допиту свідків, заявлених в обвинувальному висновку у справі Тимошенко. На даний момент на засідання з'явилося 6 свідків. Відзначимо, в Печерському райсуді паралельно йде судове засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
Нагадаємо, вчора, 26 липня, в суді почалися допити свідків. Були допитані декілька свідків у справі, зокрема заступник керівника департаменту економічного планування і бюджетних розрахунків "Нафтогазу України" Ярослав Диковицький. Потім була оголошена перерва у зв'язку з необхідністю виклику свідків, заявлених в обвинувальному висновку.
Раніше вчора Печерський райсуд частково задовольнив клопотання Тимошенко в частині відмови від захисників Олександра Плахотнюка і Миколи Сірого. Другу частину документа, що стосується надання трьох днів на пошук нових адвокатів, суд виніс на обговорення і у результаті не задовольнив.
Крім того, окремою ухвалою Кірєєв виніс звернення в Київську міську кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури з приводу дотримання Сірим адвокатської етики.
За словами Тимошенко, відмова пов'язана з тим, що її нинішні захисники, так само, як і попередній - Микола Титаренко - не можуть повною мірою виконувати свої обов'язки з захисту через брак часу на ознайомлення зі справою. Самі Сірий і Плахотнюк також сьогодні подали відповідну заяву в канцелярію суду про розірвання договору з їх підзахисною Юлією Тимошенко.
На попередньому засіданні, 25 липня, судовий процес перейшов на стадію допиту учасників процесу. Суддя Кірєєв затвердив порядок допиту свідків - спочатку будуть допитані свідки, заявлені в обвинувальному висновку, а потім підсудна Юлія Тимошенко.
Кримінальна справа щодо газових домовленостей проти Тимошенко була передана до Печерського районного суду Києва 17 червня. 24 червня розпочалися судові слухання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас