Суд відмовив держобвинуваченню в зміні запобіжного заходу для Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовив держобвинуваченню в зміні запобіжного заходу для Тимошенко

Кримінал
635
Головуючий в "газовій справі" суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв відмовив у клопотанні представників державного обвинувачення змінити запобіжний захід і заарештувати екс-прем'єра, лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко.
Кірєєв зачитав постанову зі своїм рішенням, вказавши в ньому, що Тимошенко системно порушує порядок засідання, не виконує розпорядження судді, свідомо затягує судові розгляду і такими діями перешкоджає встановленню істини. Але разом з тим у постанові зазначається, що незважаючи на такі дії екс-прем'єра, суд ще не вичерпав всі процесуальні можливості по відношенню до неї для проведення суд засідань.
У зв'язку з цим суд постановив відмовити держобвинувачення в їх клопотанні.
Відразу ж після цього Тимошенко подала заяву про допуск народного депутата Сергія Власенка (фракція "БЮТ-Батьківщина") як її захисника, а також ще одну заяву - про відвід головуючого в "газовій справі" судді Кірєєва.
Як повідомлялося, прокурор Олександр Микитенко, виступаючи в залі Печерського суду в середу, зазначив, що враховуючи неодноразові зауваження, а також спроби підсудної Ю. Тимошенко затягнути судовий процес і перешкодити судовому розслідуванню, прокуратура просить розглянути питання про зміну їй запобіжного заходу на взяття під варту. В свою чергу, Тимошенко заявила: "Це останній крок зі знищення опозиції. Якщо це буде зроблено - ну, це буде цікаво".
Після цього Кірєєв пішов до дорадчої кімнати для винесення рішення з цього питання.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас