Азаров: Фінансова ситуація в Україні повністю стабілізувалась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Фінансова ситуація в Україні повністю стабілізувалась

Казна та Політика
3266
Фінансова ситуація в Україні повністю стабілізувалася. Про це під час засідання Кабінету міністрів України повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні фінансова ситуація в Україні як ніколи стабільна. У нас зростає промисловість, сільське господарство, будівництво. Уряд навіть на 3,5 млрд грн скоротив дефіцит державного бюджету", - сказав Азаров.
За його словами, днями міжнародна рейтингова агенція Fitch в черговий раз підвищила рейтинг України. "Ми зібрали усі необхідні запаси і державні ресурси від газу до пшениці. Курс гривні є і буде безумовно стабільним", - додав прем'єр. Також він наголосив, що Міжнародний валютний фонд підтвердив стабілізацію ситуації в Україні.
Раніше Азаров заявляв, що уряд планує зменшити дефіцит держбюджету на 3,5 млрд грн.
Тим часом, на брифінгу перед початком засідання Кабінету міністрів висловив віце-прем'єр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко заявив, що якщо в США відбудеться криза, це "безумовно вплине на Україну", оскільки половина валютних запасів країни, сформованих Національним банком - в доларах.
"Це безумовно вплине на весь світ, і безумовно вплине на Україну. У нас половина валютних резервів - в доларах, сформованих Національним банком. У нас половина зовнішньої торгівлі - операції в доларах... Якщо не буде прийнято остаточне рішення - це призведе до девальвації долара, і безумовно це може викликати світову кризу. Тому будемо сподіватися, що домовленість буде, і це питання буде вирішено", - зазначив віце-прем'єр.
За словами Тігіпка, якщо компроміс не буде знайдений, то реакція на це буде відчутна вже на наступний день: "У нас гривня фактично прив'язана до долара, більш ніж на половину, тому дуже для нас може бути поганою ситуація".
Тігіпко висловив сподівання, що компроміс у США буде знайдено, оскільки "не вирішувати питання дефіциту бюджету в такій ситуації, коли зовнішні борги США ростуть і ростуть, і зараз ще нове рішення як раз по зростанню зовнішніх боргів буде прийматися. То без цього, я думаю, не обійдеться. Але все одно, без збільшення обсягів дефіциту зовнішніх запозичень не обійдеться".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас