Тігіпко допускає повернення Ради до розгляду закону про пенсійну реформу у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко допускає повернення Ради до розгляду закону про пенсійну реформу у вересні

Казна та Політика
699
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко допускає, що схвалений Верховною Радою 8 липня закон про пенсійну реформу до вересня не набуде чинності і парламент у вересні повернеться до його розгляду у зв'язку з ініціативою депутатів щодо скасування рішення Ради про схвалення цього закону.
Про це він сказав Українським Новинам.
"Я допускаю, тому що це може бути теоретично", - вважає віце-прем'єр.
Він зазначив, що знає про те, що закон про пенсійну реформу досі перебуває у Раді і не переданий на підпис Президенту Віктору Януковичу у зв'язку з зазначеною ініціативою парламентаріїв.
"Зараз він перебуває у Верховної Ради (Ради), це її власність, тому зараз вже якось впливати ми не можемо", - сказав Тігіпко.
Водночас він вважає, що навіть якщо до вересня закон про пенсійну реформу не буде підписаний Президентом і не набуде чинності, це не вплине на рішення Міжнародного валютного фонду щодо виділення чергового траншу.
Як повідомляло агентство, заступник керівника апарату Ради, керівник головного юридичного управління парламенту Михайло Теплюк відзначає неможливість підписання головою Ради Володимиром Литвином закону про пенсійну реформу до розгляду парламентом проекту постанови, яким пропонується скасувати цей закон.
Депутати Ольга Боднар (фракція "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина") та Юрій Кармазін (фракція Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона") зареєстрували проект постанови про скасування рішення Ради щодо схвалення пенсійної реформи.
Згідно зі статтею 48 закону про регламент Ради, рішення парламенту можуть бути скасовані до підписання спікером відповідного акта.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас