Тігіпко: Україна серйозно постраждає у разі можливого дефолту США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Україна серйозно постраждає у разі можливого дефолту США

Казна та Політика
2298
Прив'язка гривні до долара і висока частка доларових розрахунків у зовнішній торгівлі загрожують Україні серйозними негативними наслідками у разі, якщо основні партії в США не дійдуть компромісу і цій країні вперше доведеться оголосити дефолт за своїми зобов'язаннями, вважає віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"Якщо республіканці і демократи не домовляться, це вплине на Україну: в країні половина валютних резервів НБУ сформована в доларах, половина зовнішньої торгівлі - в доларах", - сказав він журналістам у Києві в середу.
"Якщо компроміс не буде знайдений, реакція в Україні буде наступного дня: у нас гривня практично прив'язана до долара, дуже для нас може бути погана ситуація", - додав віце-прем'єр, який свого часу очолював також найбільший комерційний банк і Національний банк України.
"Але я вірю, що компроміс буде знайдений", - заявив Тігіпко.
Як повідомлялося, США необхідно до 2 серпня законодавчо підвищити граничний розмір держборгу, в іншому випадку велика ймовірність дефолту. Знаходження компромісу з цього питання між республіканцями і демократами постійно відкладається, що вже викликало занепокоєння на світових фінансових ринках і серед найбільших кредиторів США.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас