Влада Києва планує скоротити частку квартир для жертв "Еліта-Центру" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Києва планує скоротити частку квартир для жертв "Еліта-Центру"

Нерухомість
2235
У скандальній історії з "Еліта-Центром" новий поворот: умови договору столичної влади з ХК "Київміськбуд" потрібно змінювати і скоротити частку квартир, які будуть передаватися постраждалим. Про це в коментарі журналістам заявив перший віце-президент ХК "Київміськбуд" Дмитро Гуленко.
"Раніше на потреби постраждалих від "Еліта-Центру" планувалося передавати 25% житла. Але, за словами глави міськадміністрації Олександра Попова, умови договору потрібно змінювати і зменшити частку квартир, які будуть передаватися постраждалим. Підприємство просто не витримає такого навантаження" , - зазначив Гуленко. На скільки збираються знизити відсоток квартир, призначених для елітівців, в компанії не уточнюють, посилаючись на те, що це питання будуть вирішувати депутати Київради.
Тим часом серед постраждалих вкладників ходять розмови, що забудовники хочуть знизити кількість виділених квартир до 4-5%. Якщо це так, то на всіх "елітівців" житла не вистачить, оскільки на будівництво Київрадою виділено всього 14 ділянок.
"Ми на такі умови не згодні. Будемо влаштовувати акції протесту", - заявляють потерпілі від афери вкладники.
Юристи заявляють, що забудовник зобов'язаний виконати свої зобов'язання.
Відзначимо, для будівництва житла ошуканим вкладникам виділили 14 ділянок. У будинку на проспекті Правди, 5, вже отримав квартири 31 постраждалий. Ще два будинки - на вул. Л. Гавро, 1, та вул. Маяковського, 1-3, - здадуть наступного місяця. Шість ділянок освоюються. Решта 5 в "Київміськбуді" вважають непридатними для будівництва житла через близькість хімічних підприємств і протести місцевих жителів.
Нагадаємо також, "Київміськбуд" отримав ділянки на будівництво будинків для інвесторів в 2006 році, і протягом 5 років компанія їх не освоїла. При цьому "Київміськбуд" звільнили від орендної плати за землю та знесення зелених насаджень, а також від відрахувань до фондів та інших держструктур.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас