Експерт: Глобальні катастрофи американській економіці не загрожують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Глобальні катастрофи американській економіці не загрожують

Казна та Політика
1812
"Дефолт може бути різним. І залежно від того, який дефолт буде в США, можна говорити про його можливий вплив на Україну", - вважає директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський, пише УНН.
"Якщо йдеться про колапс, тобто про повне падіння американської економіки, то, швидше за все, цього не станеться. Тому говорити про якісь там наслідки для України не можна", - зазначив експерт.
"Якщо йдеться про труднощі, які можуть вплинути на вартість долара, то це матиме вплив на світове господарство і відповідним чином безпосередньо на Україну. Тут йдеться про коливання валютних курсів і все, що безпосередньо з цим пов'язано", - сказав Бураковський.
Крім того, за його словами, "якщо йдеться про такі коливання американської економіки, що призведе до падіння валового внутрішнього продукту, і таким чином США втягнуть світ в нову хвилю кризи, або суттєво її наблизять, тоді буде падати світова економіка і більшість країн, Україна також, будуть переживати економічні труднощі". "Ми це бачили на прикладі 2009 року, коли криза фактично показала всі наші проблеми", - додав він.
"Але жодних глобальних катастроф американської економіки я на сьогоднішній день не передбачаю", - резюмував економіст.
Нагадаємо, вчора президент США Барак Обама виступив з екстреним зверненням до нації, в якому повідомив про перший в історії країни дефолт. Це звернення транслювалося в ефірі всіх основних телеканалів США.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас