Європейські банки у І кварталі 2011 р. збільшили купівлю госборгу США на 56% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські банки у І кварталі 2011 р. збільшили купівлю госборгу США на 56%

Валюта
632
Європейські банки збільшили викуп державного боргу США у першому кварталі року на 56%, і зараз є найбільш уразливими серед всіх іноземних банків через ситуацію довкола нього, повідомляє AFP, посилаючись на дослідження Базельського банку міжнародних розрахунків (BIS).
За даними, опублікованим BIS, європейські банки на кінець першого кварталу володіли 752,6 млрд дол. американського боргу.
У США тривають інтенсивні переговори щодо збільшення стелі боргу країни. Якщо вони проваляться, і політикам не вдасться домовитись до 2 серпня, то країна може бути змушена оголосити технічний дефолт зі своїх зобов'язань.
Дані BIS показують, що загальний державний борг США, що належить європейським банкам, збільшився або тримався на тому ж рівні в першому кварталі у всіх країнах ЄС, за винятком Греції, де він впав майже на 12 млрд дол. до 42,9 млрд дол.
Кредитування з боку європейських банків також знизилось у Японії (з 231,2 млрд дол. до 189,2 млрд дол.).
Європа на початку року була розгублена, оскільки торік через побоювання, що деякі з європейських економік, зокрема, Греція, Ірландія і Португалія,, а також Італія та Іспанія могли б виявитися нездатними виконувати свої боргові зобов'язання.
Німецькі банки були найбільшими кредиторами грецької держави, якій вони позичили 14,1 млрд дол., або 33% від загального грецького державного боргу.
Їх французькі колеги профінансували 31% грецького державного боргу.
Французькі банки тримають 30% іспанського держборгу, тоді як німецькі фінансові інститути мають тут 27%.
Французькі банки тим часом також сильно впливають на італійський державний борг, тримаючи близько 45% його розмірів.
Дані BIS включають показники 24 найбільш впливових країн, проте, не враховують Китай - найбільшого тримача американських казначейських облігацій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас