Суд скасував заборону Мінекології на розробку родовищ Regal Petroleum — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував заборону Мінекології на розробку родовищ Regal Petroleum

Казна та Політика
108
Окружний адміністративний суд Києва скасував дію наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 30 березня 2010 року про заборону розробки компанією Regal Petroleum plc (Великобританія) Мехедівсько-Голотовщинського і Свиридівського газоконденсатних родовищ (обидва - Полтавська обл.).
Як повідомляє Regal на сайті Лондонської фондової біржі, у понеділок увечері компанія отримала письмове рішення суду, датоване 18 липня.
"Окружний адміністративний суд Києва за підсумками нового розгляду ухвалив, що наказ міністерства був виданий незаконно і скасував його дію. Рішення може бути оскаржено протягом 10 днів, інакше воно набуде чинності 6 серпня", - йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, 7 липня Окружний адміністративний суд Києва почав розгляд позову Regal до Мінекології та Державній геологічній службі за нововиявленими обставинами. Як запобіжний захід дію наказу Мінекології було призупинено.
Regal Petroleum в 2010 році припинила видобуток на українських родовищах у зв'язку з тим, що Мінекології призупинило дію її ліцензій, посилаючись на порушення природоохоронного законодавства.
Пізніше підконтрольна українському "Смарт-холдингу" бізнесмена Вадима Новинського компанія Energees Management викупила контрольний пакет акцій Regal Petroleum.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас