Бейнер вважає, що його бюджетний план може отримати схвалення в Конгресі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бейнер вважає, що його бюджетний план може отримати схвалення в Конгресі США

Казна та Політика
445
Спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер впевнений, що його план, що передбачає скорочення видатків держбюджету США на $1,2 трлн за 10 років, що дозволить підняти ліміт держборгу на $1 трлн, може дістати схвалення обох палат американського парламенту, повідомляє агентство Bloomberg.
За словами Бейнера, план "може пройти Палату представників, і він може пройти Сенат". "Нам доведеться попрацювати над тим, щоб він пройшов, але я думаю, ми цього доб'ємося", - заявив Бейнер журналістам у Вашингтоні.
У середу Палата представників проголосує за планом Бейнера, а в четвер обговорить поправку до конституції, яка вимагає від уряду збалансувати бюджет.
План Бейнера передбачає, що граничний рівень держборгу буде потрібно піднімати ще раз до виборів 2012 року. Тим часом Білий дім, враховуючи політичні наслідки такого обговорення, вважає такий варіант категорично неприйнятним.
Якщо сторони не домовляться про підвищення ліміту держборгу, 2 серпня американський Мінфін втратить можливість фінансувати держвидатки, що може призвести до дефолту США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас