Податківцям складуть карту тіньового сектора для виявлення ухильників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківцям складуть карту тіньового сектора для виявлення ухильників

Казна та Політика
543
Даний документ, на якому зазначені підприємства-платники ПДВ, які мінімізують податкові зобов'язання, вже створений.
Державна податкова служба України складе "карту тіньового сектора" економіки України для попередження випадків ухилення від оподаткування платників ПДВ та фізичних осіб
Як повідомили УНІАН у прес-службі ДПСУ, про це заявив заступник голови відомства Олександр Клименко під час семінару-наради.
Планується, що "карта тіньового сектора" буде використовуватися податківцями для попередження випадків ухилення від оподаткування платників ПДВ і фізосіб.
За словами Клименка, даний документ, на якому зазначені підприємства-платники ПДВ, які мінімізують податкові зобов'язання, вже створений. На сьогодні ведеться робота з формування карти тіньового сектора недобросовісних фізосіб-платників податків.
"Розроблені нашими фахівцями методи аналізу та прогнозування дозволяють не тільки точно оцінити загальні обсяги тіньової економіки, а й локалізувати її учасників по територіях та видах діяльності. До кінця цього місяця ці карти ляжуть на стіл керівникам усіх територіальних підрозділів ДПСУ і стануть їх настільними книгами з детінізації української економіки", - зазначив Клименко.
Крім того, за його словами, для кожної адміністративно-територіальної одиниці буде складено "зріз економічної ситуації". "Цей документ буде враховувати всі чинники і тенденції в окремому місті чи районі. У тому числі - дисбаланс між сплатою податків та обсягами коштів, які обертаються в економіці. І від керівників на місцях ми будемо вимагати адекватного податкового супроводу бізнесу на своїх територіях", - каже він.
Нагадаємо, раніше аналітики ДПСУ заявили, що від 10% до 17% коштів української економіки перебуває "в тіні". До таких висновків дійшли експерти, аналізуючи діяльність підприємств з оборотом понад 1 млн. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас