Оприлюднено закон про адміністративні правопорушення в період проведення Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оприлюднено закон про адміністративні правопорушення в період проведення Євро-2012

Казна та Політика
539
Оприлюднено закон "Про особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення в період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні". Його текст опубліковано у виданні "Голос України", закон набуває чинності в день початку фінальної частини Євро-2012, його дія припиняється через 30 днів після її закінчення. При цьому поняття "період проведення чемпіонату" використовується відповідно до пункту 14 статті 1 закону України "Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні".
Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) 5 липня схвалила у другому читанні і в цілому урядовий законопроект, що передбачає встановити скорочену процедуру - 1 добу - провадження у справах про адміністративні правопорушення, вчинені під час проведення масових спортивних або інших культурно-видовищних заходів, зокрема на час проведення Євро-2012. Даний проект "Про особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення та примусове вигнання іноземців та осіб без громадянства під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні" № 8426 від 21.04.2011 р., ініційований Кабінетом міністрів України, підтримали 242 народних депутатів.
Ухвалений законодавчий акт встановлює скорочений термін - протягом доби - розгляд уповноваженим органом (судом або уповноваженою особою органу внутрішніх справ) справ зазначеної категорії та скороченого строки оскарження постанов про притягнення до адміністративної відповідальності. З метою забезпечення своєчасного розгляду таких справ і виконання постанов передбачається ввести обов'язкове доставлення порушника в уповноважений орган та скорочені строки затримання - до однієї доби.
Для утримання затриманих осіб на територіях спортивних споруд обладнуються спеціальні приміщення. Одночасно передбачається можливість застосування судом до осіб, які вчинили адміністративні правопорушення на території спортивної споруди при проведенні масового спортивного чи іншого культурно-видовищного заходу, заборони відвідувати масові спортивні чи інші культурно-видовищні заходи на час проведення фінальної частини XIV чемпіонату Європи з футболу.
З метою забезпечення ефективного і швидкого розгляду справ передбачено, що справи про адміністративні правопорушення, вчинені на території спортивної споруди при проведенні масового спортивного чи іншого культурно-видовищного заходу, будуть розглядатися безпосередньо на території спортивної споруди в спеціально обладнаних приміщеннях.
Поряд з цим, документ вводить скорочену процедуру розгляду справ про примусове вигнання за межі України іноземців та осіб без громадянства, які вчинили правопорушення, визначені в частині першій статті 1.
Нагадаємо, 19 травня ц.р. ВР схвалила за основу даний законопроект.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас