Експерт: Moody's знизить кредитні рейтинги провідних країн зони євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Moody's знизить кредитні рейтинги провідних країн зони євро

Казна та Політика
371
Після оголошення про новий пакет допомоги Греції і про програму обміну держоблігацій рейтингові агентства в один голос пообіцяли знизити оцінки кредитоспроможності Афін. Першим свою погрозу виконав Moody's, надавши Греції переддефолтний рейтинг. Більше того, Moody's попередило, що плани ЄС щодо порятунку Греції можуть поставити під загрозу оцінки самих країн-кредиторів, в першу чергу Німеччини та Франції.
Moody's знизило рейтинги державних боргових паперів Греції в місцевій та іноземній валютах відразу на три ступені - з Caa1 до Ca, прогноз за рейтингами - "розвивається". У результаті зниження рейтинг Греції опинився на передостанньому щаблі за шкалою Moody's.
Як заявило агентство, програма обміну грецьких держоблігацій, що належать приватних інвесторів, принесе їм великі збитки і буде розцінюватися як дефолт. Раніше Інститут міжнародних фінансів (IIF) підрахував, що на обміні і викуп приватні кредитори можуть втратити близько 20% коштів. Після закінчення обміну держпаперів агентство обіцяє переглянути грецький рейтинг.
Аналітики також вважають, що обмін відбуватиметься в максимально стислі терміни. "На цей період рейтингові агентства поставлять Греції дефолтний рейтинг, але після закінчення процесу вони його переглянуть", - сказав РБК daily аналітик IHS Global Insight Дієго Іскаро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас