Тихі гавані на випадок дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тихі гавані на випадок дефолту

Валюта
6676
Барак Обама виступив з екстреним зверненням до нації, попередивши американців про можливий дефолт. "Це найнебезпечніша гра, ми не можемо собі дозволити в неї грати зараз, коли на кону стоять умови життя багатьох родин і робочі місця американців", - сказав він, маючи на увазі республіканців, які ніяк не погоджуються на підвищення стелі держборгу.
Міністр фінансів Тімоті Гейтнер чекає дефолту 2 серпня, рейтингове агентство Standard & Poor's називає дату 15 серпня, зауважуючи, що виплати 2 та 11 серпня США зможе здійснити, затягнувши пояси. Інвестори шукають захисні активи. У першу чергу, це золото і швейцарський франк.
Валюту країни годинникарів і банкірів купували, коли завалився іпотечних ринок, купують, і коли Америка лякає світ прийдешніми проблемами, в лексикон інвесторів і політиків входять слова "дефолт" і "апокаліпсис", а золото б'є історичні рекорди: його ціна вже переступила рубіж в $1600 за трійську унцію.
Швейцарський франк рухається разом із золотом. Цьому є історичне пояснення: інвестори нібито вірять, що валюта Швейцарії на 40% забезпечена золотом (хоча відповідний закон скасовано ще в 2000 році). Насправді, всі, звичайно, розуміють, що франк більше не прив'язаний до золота, зате знають: у Швейцарії зберігається значна частка світових активів, а бюджет Швейцарії - найнадійніший у світі.
В американській пресі можна знайти й інші, більш екзотичні способи, уберегтися від дефолту. Звичайно, срібло, яке не так поширене, як золото, але в разі знецінення основних валют зможе стати розрахунковим засобом Wall Street. А також, наприклад, канадський долар - на нього дивляться в першу чергу як на сировинну валюту. Можна лише зауважити, що рубль - теж сировинна валюта.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас