Fitch підтвердило рейтинг Австрії на рівні "ААА" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинг Австрії на рівні "ААА"

Казна та Політика
349
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Австрії в іноземній і місцевій валютах на найвищому інвестиційному рівні - "AAA", короткостроковий РДЕ країни в іноземній валюті - на позначці "F1+", прогноз за рейтингами - "стабільний", говориться в повідомленні Fitch.
"Економіка Австрії відновлюється хорошими темпами - зростання ВВП країни в 2010 році склало 2,1%, а в 2011-м прогнозоване збільшення її буде на рівні 3%. Дані темпи є швидшими, ніж агентство прогнозувало раніше", - відзначає Fitch.
На думку агентства, кредитоспроможність Австрії підтримують високий показник ВВП на душу населення, гнучка і розвинена економіка, висока конкурентоспроможність на міжнародній арені та ефективні громадянські інститути.
Fitch нагадує, що в 2011 році країна розпочала реалізацію заходів консолідації бюджету, мета яких - скорочення держборгу країни до 60% ВВП до 2020 року. При цьому в 2013-2014-му цей показник може перебувати на позначці 75% ВВП. Прискорені темпи зростання економіки підтримують процес бюджетної консолідації, зазначає агентство.
Найвищий рейтинг "AAA" від Fitch, крім Австрії, мають Фінляндія, Норвегія, Нідерланди, Люксембург, Німеччина, Франція, Швейцарія, Данія, Канада, США, Швеція, Сингапур і Великобританія.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас