Портнов каже, що через амністію не будуть більше грабувати і вбивати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Портнов каже, що через амністію не будуть більше грабувати і вбивати

Кримінал
407
Ухвалення закону України "Про амністію в 2011 році" свідчить про гуманізм державної політики, вважає радник президента - керівник Головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов.
"Оголошення амністії дозволить знизити кількість осіб, що перебувають в місцях позбавлення волі і не представляють значної небезпеки для суспільства. Застосування амністії є повноваженням парламенту, парламент ухвалив відповідний закон, глава держави скріпив його своїм підписом", - цитує Портнова прес-служба глави держави в понеділок.
Портнов нагадав, що за амністією будуть повністю або частково звільнені від покарання, передусім, соціально вразливі особи: неповнолітні, вагітні, інваліди, ліквідатори аварії на ЧАЕС, пенсіонери та ветерани війни.
"Водночас, законом чітко визначена категорія осіб, до яких амністія не може бути застосована у зв'язку з їх небезпекою для суспільства", - підкреслив радник президента України.
За його словами, досвід застосування амністії в минулі роки свідчить про ефективність цього інституту, а також про відсутність ускладнення криміногенної ситуації в країні внаслідок її оголошення.
Закон України "Про амністію в 2011 році" набуває чинності наступного дня після опублікування і повинен бути реалізований у тримісячний термін.
Востаннє амністія в Україні оголошувалася законом від 12 грудня 2008 року. Верховна рада України схвалила Закон України "Про амністію в 2011 році" 8 липня поточного року. На свободу, імовірно, зможуть вийти близько 10 тисяч осіб.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас