Китай бачить в грецькій кризі шанс для інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай бачить в грецькій кризі шанс для інвестицій

Казна та Політика
609
Боргова криза Афін відкриває китайським компаніям можливість інвестувати в країну, яка узяла курс на приватизацію, сказав у неділю китайський посол в Греції.
Лідери єврозони минулого четверга домовилися про другу програму фінансової допомоги для Греції, яка поринула в боргову кризу. Програма, зокрема, передбачає розпродаж державних активів на 50 млрд євро до 2015 року.
Ло Ліньцюань вказав в інтерв'ю агентству Xinhua, що наслідки боргової кризи для торгівлі між двома державами будуть обмеженими, а китайським компаніям варто шукати способи, як отримати вигоду.
"Греції потрібні структурні реформи та приватизаційні реформи. Такі сектори, як транспорт, альтернативні джерела енергії, електроенергетика, розробка водних ресурсів та ряд інших базових активів, поступово будуть відкриті через тендери для іноземних компаній, - додав він. - Все це проекти, в яких китайські компанії досить успішні".
Багато європейських банкірів побоюються, що грецький графік приватизації, яка почнеться з продажу найбільшої в Європі букмекерської компанії OPAP, надто амбітний і, швидше за все, загрузне в бюрократії.
Ло підкреслив, що, хоча у Греції виникли серйозні складності, "країни єврозони не будуть відсиджуватися осторонь і спостерігати за збільшенням або розповсюдженням боргової кризи".
Китай неодноразово заявляв, що вірить у євро і здатність Європи впоратися з кризою.
Глава Народного банку Китаю Чжоу Сяочуань сказав в суботу, що Китай вітає другу програму фінансової підтримки для Греції і завжди буде вірити в єврозону і валюту регіону.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас