Експерт: Підвищення інвестрейтингу України - заслуга уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Підвищення інвестрейтингу України - заслуга уряду

Казна та Політика
376
Основна причина просування Україна вгору в інвестиційному рейтингу міжнародного агентства Fitch - це відновлення економіки. Про це заявив економічний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
"Йде економічне зростання, зростання заробітних плат, ще немає серйозних соціальних проблем", - говорить експерт. На його думку, визначальними для вирішення міжнародних експертів про перегляд довгострокового інвестиційного рейтингу України на "Позитивний" стали "непопулярні, але такі необхідні економіці нашої країни, реформи: податкова і пенсійна". "Це можна записати в заслуги уряду і Сергія Тігіпко зокрема, який займався цими реформами", - підкреслив експерт.
Олександр Жолудь додав, що в України є всі передумови для продовження позитивної динаміки економічного зростання та збільшення інвестиційної привабливості, і саме через це рейтинг був переглянутий на позитивний.
Нагадаємо, нещодавно Fitch Ratings опублікувала інформацію про підвищення прогнозу по довгострокових рейтингах дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валюті зі "Стабільного" на "Позитивний" і підтвердило довгострокові РДЕ на рівні "B" і короткостроковий РДЕ на рівні "B". Одночасно Fitch підтвердило країнову стелю України на рівні "B".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас