Великобританія знизила ставку за кредитом Ірландії слідом за ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія знизила ставку за кредитом Ірландії слідом за ЄС

Казна та Політика
219
Британія знижує відсоткову ставку по кредиту Ірландії до 3,5% з 5,8% слідом за аналогічним кроком з боку країн єврозони, говориться в заяві канцлера Казначейства (міністр фінансів) Великобританії Джорджа Осборна.
Минулого четверга країни зони євро домовилися про комбінований пакет допомоги Греції, яка опинилася в глибокій борговій кризі, а також про зниження ставок за раніше наданими кредитами Ірландії та Португалії, які теж серйозно постраждали від кризи. Великобританія дистанціювалася від участі в порятунку економік Греції та Португалії, проте відносно сусідньої Ірландії, яка є одним з найважливіших економічних партнерів Сполученого Королівства, Лондон обирає іншу позицію і надає їй допомогу на двосторонній основі.
Наприкінці минулого року Великобританія виділила Ірландії позику розміром 3,26 млрд фунтів (близько 4 млрд євро) на додаток до тієї фінансової допомоги, що Дублін отримав від Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду.
"Я вже не раз говорив, що відсоткові ставки за кредитом від країн єврозони занадто високі. Я радий, що вони ухвалили рішення їх знизити. Це дозволяє Британії знизити ставку на наш кредит Ірландії, будучи впевненими, що додаткові кошти підуть на користь самій Ірландії, а не на погашення високих відсоткових ставок державам зони євро", - зазначив Осборн.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас