Влада США висунула нові звинувачення швейцарським банкірам в допомозі податковим ухильниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США висунула нові звинувачення швейцарським банкірам в допомозі податковим ухильниками

Казна та Політика
312
Влада США висунула ще трьом банкірам з Швейцарії звинувачення в тому, що вони допомагали американським громадянам ухилятися від сплати податків за рахунок приховування коштів на секретних рахунках. Про це повідомляє Bloomberg.
Серед банкірів, яким висуніті звинувачення, опинилися колишній керівник північноамериканського підрозділу Credit Suisse Маркус Уолдер і колишній топ-менеджер банку Андреас Бахманн.
Reuters уточнює, що ще двома обвинуваченими стали колишній менеджер Credit Suisse Сюзанн Майєр і засновник неназваної швейцарської трастової компанії, яка співпрацювала з банком, Йозеф Доріго.
У лютому поточного року влада США висунула аналогічні звинувачення чотирьом іншим колишнім і нинішнім співробітникам Credit Suisse: це Марко Адамі, Емануель Агустоні, Мішель Бергантіно і Роджер Шерер. Розслідування щодо самого банку, другого за величиною в Швейцарії, було відкрито в середині липня.
Credit Suisse стане другим банком Швейцарії, провідним розгляд з владою США. З 2008 року американська сторона розслідувала діяльність банку UBS, підозрюючи, що організація допомагає клієнтам з США ухилятися від сплати податків за допомогою офшорних рахунків. У результаті UBS довелося передати Сполученим Штатам дані про більш ніж 4 тис. своїх американських клієнтів і заплатити багатомільйонний штраф.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас