Тимошенко: Категорично не визнаю своєї провини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Категорично не визнаю своєї провини

Кримінал
358
Екс-премьр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що категорично не визнає своєї провини в порушеній проти неї "газовій справі".
Про це вона заявила, коли суддя Родіон Кірєєв повторно запитав її, чи зрозуміла їй сутність обвинувачення, чи визнає себе винною після повторного зачитування обвинувального висновку, повідомляє Українська правда.
"Я категорично не визнаю свою провину, це справа від першого до останнього листа сфальсифікована", - сказала Тимошенко.
Вона попросила звинувачення конкретизувати, яким нормативним актом передбачено складання директив Кабміну перед переговорами і підписання контракту між Нафтогазом і Газпромом "оскільки на цьому ґрунтується суть звинувачення".
"Також я хочу, щоб мені пояснили, в якому документі була записана ціна 400 доларів", - додала Тимошенко.
Крім того, за словами екс-прем'єра, вона просить роз'яснень щодо збитків, завданих Нафтогазу у зв'язку з транспортуванням газу.
"Збиток може бути завданий лише окремому господарюючому суб'єкту - Укртрансгазу. Бо транспортуванням займається не Нафтогаз. І тому, якщо вже ліпити ці збитки, так хоча б від того суб'єкта, якому вони гіпотетично можуть бути заподіяні", - сказала Тимошенко.
"Ось, наприклад, злочин: Іванов убив Сидорова. Так там є труп, є склад злочину. Я хочу дізнатися, щоб мені роз'яснили, в чому полягає мій злочин", - зазначила вона.
Після цього Кірєєв нагадав Тимошенко, що їй інкримінують перевищення влади та службових повноважень. Водночас вона запитала суддю, які конкретно прописані повноваження і яким чином вона перевищила.
"Роз'ясніть мені, бо я не знаю, від чого захищатися", - зазначила екс-прем'єр.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас