Щомісяця столичний конвертаційний центр виводив за кордон до 150 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щомісяця столичний конвертаційний центр виводив за кордон до 150 млн грн

Кримінал
416
СБУ в Києві припинили діяльність потужного конвертаційного центру, який щомісяця незаконно виводив за кордон до 150 млн гривень. Про це УНН повідомили в прес-службі СБУ.
Співробітники СБУ викрили та припинили незаконну діяльність групи осіб, які організували потужний законспірований "конвертаційний центр". Нелегальну фінансову структуру, яка надавала послуги з мінімізації обов'язкових платежів до державного бюджету і переводила у готівку "відмиті" кошти, що належать підприємствам різної сфери діяльності, створили жителі столиці. Усього в схемі роботи "конверту" були задіяні до 50 чоловік у трьох регіонах України.
Через мережу транзитних і фіктивних підприємств, у тому числі зареєстрованих за кордоном, на рахунках яких акумулювалися кошти клієнтів конвертаційного центру, зловмисники щомісячно виводили в "тінь" понад 150 мільйонів гривень.
Оперативники провели більше 30 обшуків в офісних приміщеннях, сховищах кількох столичних банків і квартирах за місцем проживання фігурантів справи. Під час обшуків вилучено готівку на суму понад 6 мільйонів гривень, фінансово-господарська документація з ознаками фіктивності, печатки десяти підприємств, що не існують.
Слідчими УСБУ в м.Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України. Слідство триває.
Нагадаємо, податківцями була встановлена група осіб, які з метою конвертації коштів придбали і створили 7 підконтрольних товариств. Обіг коштів на їх рахунках становив близько 2-х млрд грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас