140 млрд грн зарплати виплачується в конвертах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

140 млрд грн зарплати виплачується в конвертах

Казна та Політика
2131
В Україні в конвертах виплачується майже 140 млрд грн зарплати. Про це під час прес-конференції сказав голова Державної інспекції з праці - головний державний інспектор України з питань праці Андрій Черкасов, передає кореспондент УНН.
За його словами, це означає, що близько 50 млрд грн недоотримують пенсіонери і соціально незахищені верстви населення.
Він зазначив, що на багатьох підприємствах приватного типу ховається реальна заробітна плата. "Люди, які одержують зарплати в конвертах, позбавлені соціального захисту сьогодні і гідної пенсії в майбутньому", - додав А. Черкасов.
Як повідомлялося, за розрахунками експертів податкової служби, в тіньовому секторі економіки сьогодні обертається від 10 до 17% коштів. Такі цифри вдалося визначити, аналізуючи діяльність підприємств з обсягом валових доходів понад 1 млн грн.
Нагадаємо, Міністерство соцполітики України напрацювало і передало на розгляд уряду 6 законопроектів по легалізації заробітної плати.
Раніше народний депутат України з фракції ПР Олексій Плотніков висловлював думку, що високі штрафи за неоформлених працівників легалізують економіку.
Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко збирається стягувати 34 тис. грн за кожного неоформленого працівника. А також вважає, що завдяки легалізації праці до фондів додатково надійде 50 млрд грн.
Також Тігіпко підкреслив, що сьогодні треба проводити рекламну кампанію, яка покликана популяризувати легалізацію доходів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас