Суд США відклав розгляд позову Тимошенко проти RosUkrEnergo і Фірташа на 9 вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд США відклав розгляд позову Тимошенко проти RosUkrEnergo і Фірташа на 9 вересня

Кримінал
1336
Сьогодні, 22 липня, у суді Нью-Йорка мають відбутися перші слухання щодо позову Юлії Тимошенко проти компанії RosUkrEnergo та її співвласника Дмитра Фірташа, передає Радіо Свобода.
Суддя окружного суду південного округу Нью-Йорк Річард Салліван запросив співвласника RosUkrEnergo Фірташа та колишнього прем'єр-міністра України Тимошенко з'явитись у суді 22 липня, об 11:45 за американським часом.
Проте пізніше стало відомо, що суд відклав розгляд позову на 9 вересня. Про це повідомляє радіо Свобода з посиланням на канцелярію судді Річарда Салливана.
Раніше Тимошенко заявляла, що планує бути там, але так как вона наразі перебуває на підпісці про невиїзд, на суді можуть бути присутні її представники. Фірташ у свою чергу повідомив, що не отримував офіційних повідомлень про позов проти нього у Нью-Йорку.
У квітні цього року колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко подала в суд Нью-Йорка позов до швейцарської компанії RosUkrEnergo та її співвласника Дмитра Фірташа за звинуваченням у шахрайстві, порушенні прав людини і вимаганні.
У документах, які надійшли до окружного суду Манхеттена, йдеться, що RosUkrEnergo і Дмитро Фірташ «підірвали верховенство закону в Україні», «ошукали громадян», вплинувши на рішення Стокгольмського арбітражного суду.
У 2010 р. Арбітражний інститут торгової палати в Стокгольмі ухвалив рішення, яке зобов'язало НАК "Нафтогаз України" повернути компанії RosUkrEnergo 12,1 млрд куб.м. газу.
Наприкінці квітня 2011 року стало відомо, що Нафтогаз повернув RosUkrEnergo зазначений обсяг газу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас