Прем'єр Казахстану: економіка країни за підсумками року може показати зростання в 7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Казахстану: економіка країни за підсумками року може показати зростання в 7%

Казна та Політика
125
Завдання із забезпечення 7-відсоткового зростання економіки Казахстану цього року буде виконано. Про це заявив прем'єр-міністр республіки Карім Масімов під час наради з актуальних питань її соціально-економічного розвитку.
Зростання ВВП Казахстану в першому півріччі цього року склало 7,1%. За підсумками 2010-го економіка країни зросла на 7% - показник виявився вищим за середній рівень по країнах СНД, що склав 4,5%, повідомляв раніше Статкомітет Співдружності.
"Я з усією відповідальністю хочу сказати, що, за всіма нашими прогнозами, ми очікували на 6-відсоткове зростання за півріччя і 7-відсоткове зростання по року. Сьогодні ситуація склалася так, що ми вже в першому півріччі домоглися 7-відсоткового зростання, і з урахуванням кон'юнктури на світовому ринку 7-відсоткове зростання, як ви і доручали, буде виконано", - заявив Масімов, звертаючись до президента країни Нурсултану Назарбаєва.
Глава уряду також повідомив, що доходи державного бюджету за перше півріччя 2011 року збільшилися в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 28%, а бюджетний дефіцит у першому півріччі по відношенню до аналогічного періоду минулого року скоротився на 44%, передає РІА Новини.
У свою чергу, Назарбаєв підкреслив, що в 7-відсотковому зростанні економіки в січні - червні поточного року 2,6% забезпечено за рахунок програми форсованого індустріально-інноваційного розвитку. В рамках реалізації цієї програми у звітний період введено в експлуатацію понад 50 виробництв, а 160 тис. людей отримали роботу. Безробіття знизилося до 5,3%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас