ЗМІ: Генпрокуратура взялася за Хару — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Генпрокуратура взялася за Хару

Кримінал
1049
Проти голови Федерації профспілок України Василя Хари в найближчому майбутньому можуть порушити кримінальну справу щодо зловживань в ході приватизації профспілкового майна і фінансових махінацій. Про це повідомляє видання "Газета по-українськи" з посиланням на свої джерела в Президії ФПУ. Видання підкреслює, що будівлю Федерації в Києві стали частіше відвідувати слідчі прокуратури. Крім того, на допити в ГПУ вже викликали всіх заступників Василя Хари.
Нагадаємо, наразі Генпрокуратурою порушено понад двадцять кримінальних справ щодо "виходу" у приватну власність об'єктів профспілкового майнового комплексу. Також йдеться про те, що підприємства ФПУ потрапили в поле зору створеної під керівництвом Андрія Клюєва комісії, яка повинна вивчити питання сумнівної приватизації державного майна.
Видання також відзначає, що минулого тижня відбулося екстрене закрите засідання президії ФПУ. На ньому нібито повинні були обговорювати питання про "стримування" зусиль Генеральної прокуратури України щодо розслідування зловживань навколо приватизації профспілкового майна. Джерела "Газети..." в Президії Федерації профспілок стверджують, що, незважаючи на все, що відбувається, при проштовхуванні майнових рішень, Хара запевняє, що все схвалено вищим керівництвом держави. Разом з тим, вони підкреслили, що прикриття своїх дій волею вищого керівництва, не заважає профспілковому керівникові загрожувати влади "новими Майданами". Нагадаємо, на початку липня ФПУ здійснила низку акцій протесту проти пенсійної реформи; в Києві мітингувальники пікетували Адміністрацію президента.
За інформацією видання, двоїста позиція керівника Федерації призвела до того, що на згаданому закритому засіданні було схвалено рішення про те, щоб до 1 вересня Хара визначився зі своїм робочим місцем - або в парламенті, або в ФПУ. А на 7 вересня намічено провести позачергове засідання Ради Федерації, на якому заслухати звіт голови і дати йому оцінку.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас