Рахункова палата: Мінекономіки та Радмін Криму не забезпечили розвиток регіону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата: Мінекономіки та Радмін Криму не забезпечили розвиток регіону

Казна та Політика
196
Рахункова палата перевірила виконання в 2007-2010 роках заходів Державної програми соціально-економічного розвитку Автономної Республіки Крим на період до 2017 року. За результатами аудиту Колегія констатувала, що Міністерством економіки (номінальний державний замовник і координатор програми) та Радою міністрів АР Крим (відповідальний виконавець і співвиконавець переважної більшості заходів) не забезпечено створення системи організації виконання програми. Про це повідомили в прес-службі Рахункової палати.
Програма була затверджена урядом у 2007 році, вона повинна надати півострову можливість здійснити ривок вперед. Зате за чотири роки реалізація заходів, які повинні бути завершені в цей період, перебуває на рівні 11 відсотків.
Аудитори зазначають недосконалість програми. Всупереч вимогам Закону України "Про державні цільові програми", її проект був сформований і затверджений без проведення державної експертизи. Крім того, в ній не зазначені очікувані щорічні результативні показники, які повинні досягатися в процесі її виконання. За відсутності пропозицій, Уряд не вносив до Програми жодних потрібних змін, а в умовах зростання вартості робіт не коректувалися обсяги фінансування, переліки та терміни виконання заходів. Нарешті, не визначені державний замовник та керівник програми, а значить вона - практично була некерованою.
"Мінекономіки, а також окремими відповідальними за виконання заходів центральними органами виконавчої влади, Радою міністрів АР Крим не розроблено ефективної системи забезпечення необхідними фінансовими ресурсами заходів програми. Тому третина з них взагалі не фінансувалася. Серед них відсутній передбачений програмою план залучення інвестицій. Як наслідок, питома вага позабюджетних та інших джерел інвестиційної складової в загальному обсязі фінансових ресурсів, спрямованих в цей період на виконання заходів, становила 12 замість 78 відс., передбачених програмою.
В результаті, не виконувалися основні інвестиційні заходи, які впливають на економічний потенціал автономії (зокрема, реконструкція причалів Феодосійського морського торгового порту), інженерний захист території. Фактично з бюджетних джерел не фінансувалися заходи з охорони навколишнього природного середовища та техногенної безпеки (було передбачено понад 3 млрд. гривень)", - йдеться в повідомленні прес-служби.
Нагадаємо, як повідомлялося, Президент України Віктор Янукович очікує від нового керівництва Севастополя на розробку ефективної програми розвитку міста.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас