Європа змінила умови видачі антикризових кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа змінила умови видачі антикризових кредитів

Казна та Політика
359
Влада єврозони змінила умови надання фінансової допомоги країнам, які опинилися у важкій економічній ситуації, таким як Греція, Португалія та Ірландія. Про це йдеться в попередній угоді, складеній за підсумками саміту лідерів єврозони, передає AFP.
Тепер антикризові кредити будуть видаватися не на 7,5 року, а на 15 років. Таким чином, ставка кредитів буде знижена з 4,5% до 3,5% річних. Джерела інформагентства стверджують, що зміна термінів і ставок антикризових кредитів було в цілому підтримана міністрами фінансів країн єврозони на зустрічі 11 липня.
За даними AFP, учасники саміту також виробили рішення з надання другого пакету допомоги Греції, про який Афіни попросили в кінці червня. Джерела агентства повідомляють, що розмір другого кредиту країні може скласти 71 млрд євро (101 млрд доларів). Раніше про те, що додатковий пакет допомоги Афінам склав 71 млрд євро, також заявляли в МВФ.
Влада ЄС спільно з МВФ в 2010 році вже надала Греції трирічний кредит на 110 млрд євро. Проте через рік стало зрозуміло, що цих коштів для подолання кризи Афінам не вистачило.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас