Кузьмін: Немає жодного рішення суду, що виправдовує Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кузьмін: Немає жодного рішення суду, що виправдовує Тимошенко

Кримінал
587
Попередні суди щодо екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко не виносили жодних рішень, які б виправдовували її.
Про це сьогодні на брифінгу заявив в.о. генерального прокурора України Ренат Кузьмін.
За його словами, "немає жодного судового рішення, що виправдовує Тимошенко. Їх не існує - це все брехня".
Як повідомляє Інтерфакс-Україна, він також підкреслив, що насправді всі кримінальні справи стосовно Тимошенко були припинені генеральним прокурором України Святославом Піскуном у 2005 році, коли вона стала прем'єр-міністром. "Ви пам'ятаєте інтерв'ю генпрокурора Піскуна з цього приводу, як він усвідомив, як таке рішення у нього дозріло", - зазначив в.о. генпрокурора.
Крім того, за словами Кузьміна, кримінальна справа проти Тимошенко, яка існувала в Росії, була закрита, однак не тому, що вона невинна. "Закрита ця справа не у зв'язку з реабілітацією Тимошенко, а, навпаки, у зв'язку з доказом її провини і закінченням строків притягнення до кримінальної відповідальності", - додав він.
Таким чином, за словами Кузьміна, Генпрокуратура Росії встановила вину Тимошенко і за її особистою заявою про згоду з таким рішенням слідчий Генпрокуратури Росії припинив кримінальну справу у зв'язку із закінченням строків давності, тим самим визнавши Тимошенко винною у систематичній дачі хабарів чиновникам Міністерства оборони Росії "за так званим нереабілітуючими обвинуваченим обставинами".
"Це означає, що Тимошенко Ю.В. була притягнута до кримінальної відповідальності за систематичну організацію дачі хабарів, і її борги тепер Російська Федерація вимагає від уряду України", - підсумував Кузьмін.
Нагадаємо, Тимошенко звинувачувалася в організації в 1996 році через посередника неодноразових передач хабарів "кільком посадовим особам Центрального управління матеріальних ресурсів і зовнішньоекономічних зв'язків і Центрального організаційно-планового управління Міноборони РФ за завищення цін на матеріально-технічні ресурси, що поставляються для Збройних сил РФ".
У 2001 році Генпрокуратура України звинуватила Тимошенко у контрабанді газу, фальсифікації документів, ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, дачі хабара екс-прем'єру України Павлу Лазаренко і розкраданні коштів в особливо великих розмірах.
У 2005 році Генеральна прокуратура України закрила справи проти Тимошенко. У листопаді 2005 року Верховний суд України підтвердив законність закриття усіх кримінальних справ проти Тимошенко.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас