Fitch підтвердило найвищий кредитний рейтинг Фінляндії на рівні "AAA" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило найвищий кредитний рейтинг Фінляндії на рівні "AAA"

Казна та Політика
243
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Фінляндії в іноземній і місцевій валютах на рівні "AAA" і короткостроковий РДЕ країни в іноземній валюті на позначці "F1+"; прогноз за рейтингами - "стабільний". Про це йдеться в повідомленні Fitch.
Агентство зазначає, що підтвердження рейтингів країни відображає її стійке економічне становище і стабільність політичних і соціальних інститутів.
"Водночас світова фінансова криза пролила світло на одну з основних слабостей невеликої і відкритої економіки - її схильність до зовнішніх шоків", - додає Fitch.
Зокрема, агентство підкреслює, що в 2009 році ВВП Фінляндії скоротився більш ніж на 8%, тоді коли середнє скорочення ВВП країн з рейтингом "ААА" становило 3,8%. Проте наразі економіка Фінляндії зростає швидше, ніж ВВП інших країн, які перебувають з нею на одному рівні за рейтингом. Так, в 2010 році зростання ВВП країни склало 3,6%, а в поточному році, за даними Fitch, воно може прискоритися до 3,8% за підтримки сильних показників експорту.
Найвищий рейтинг "AAA" від Fitch, крім Фінляндії, мають Норвегія, Нідерланди, Люксембург, Німеччина, Франція, Швейцарія, Данія, Канада, США, Австрія, Швеція, Сингапур, Великобританія.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас