Луценко готує ще одну скаргу до Європейського суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко готує ще одну скаргу до Європейського суду

Кримінал
131
Адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ігор Фомін заявляє, що готується ще одна скарга Луценка в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).
"Ми підготували нове звернення, яке стосується порушення права на справедливий суд. І якщо буде ухвалено рішення Європейського суду і наші вимоги будуть задоволені, природно, відповідно до закону жоден обвинувальний вирок не зможе залишитися в законній силі. Це питання має буде розглядатися Верховним судом і по ньому Верховним судом повинні виноситись рішення", - заявив адвокат Луценка.
За словами Фоміна, Європейський суд з прав людини завершив всі процесуальні дії за скаргою його підзахисного щодо незаконності порушення кримінальної справи, арешту і порушення його права на захист.
"У першій справі врегулювання вже закінчено. Була наша вимога, було звернення до уряду України. Уряд України відповів Європейському суду, і ми дали свої коментарі на відповідь уряду України. Яких-небудь процесуальних дій зі скарги вже не буде", - сказав Фомін.
За його словами, на підставі виконаних процесуальних дій Європейський суд з прав людини повинен винести рішення. "Я не думаю, що рішення буде виноситись протягом півроку. Не можу прогнозувати, але я вважаю, що раз вже наша скарга отримала статус пріоритетного розгляду, то вони затягувати не будуть. Сподіваюся, що протягом максимум 2 місяців ми отримаємо рішення Європейського суду на нашу першу вимогу", - додав він.
Адвокат Луценка підкреслив, що рішення Європейського вочевидь буде мати обов'язковий характер для Печерського районного суду Києва.
"Ми ставили питання про незаконність затримання та арешту, а також про порушення права на захист. Верховний суд свого часу роз'яснив, що порушення права на захист є безперечнлю підставою для направлення справи на додаткове розслідування", - нагадав Фомін.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас