Прем'єр Греції вимагає від ЄС рішучих заходів з проблеми суверенного боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Греції вимагає від ЄС рішучих заходів з проблеми суверенного боргу

Казна та Політика
186
Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу зажадав від лідерів Євросоюзу рішучих заходів для вирішення проблеми суверенного боргу в ході позачергового саміту в Брюсселі. "Ми (Греція) робили і робимо все необхідне, щоб навести порядок у себе вдома.
Є ряд системних питань всередині єврозони, які потрібно вирішити: у нас спільна валюта, але різна політика позик, різна податкова політика і різна конкурентоспроможність економіки", - сказав Папандреу в інтерв'ю, яке публікує в середу агентство Bloomberg.
"Ринки кажуть приблизно те ж, що і я: що Греція робить, що може, але що Греція не має можливості взяти на себе вагу всієї Європи й інших проблем, які є в Європи", - сказав Папандреу, уряд якого схвалив у червні середньострокову програму бюджетних скорочень на 28 млрд євро і зобов'язалося здійснити приватизацію на суму близько 50 млрд.
"Ми повинні вивчити більш широке коло питань. Якщо спред в Італії та Іспанії підніметься, тоді будуть питання, що Греція не може впоратися зі своїми внутрішніми недоліками, хоча вона це робить", - зазначив грецький прем'єр.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас