Волгу затримали передостаннім з його корупційного угруповання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Волгу затримали передостаннім з його корупційного угруповання

Кримінал
1664
Глава Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг, лідер Союзу лівих сил Василь Волга, затриманий у вівторок, підозрюється в отриманні хабара розміром $500 тис., пише газета "Сегодня" з посиланням на свої джерела.
За даними видання, Генеральна прокуратура вже давно вела підлеглих В. Волги: ще в лютому нинішнього року було порушено кримінальну справу проти директора Департаменту Держфінпослуг Віктора Адамовича, який звинувачується в отриманні хабара розміром 2 млн грн від голови наглядової ради однієї з кредитних спілок Одеси. "Були також затримані директор департаменту юрзабезпечення Держкомісії Євген Гантімуров і колишній помічник Волги Олег Чернушенко", - пише видання.
У свою чергу, "Комерсант" з посиланням на главу наглядової ради КС "Перше кредитне товариство" Андрія Азарова уточнює, що В. Адамович був затриманий, коли "команда Волги" отримувала як перший транш 2 млн грн, ще стільки ж - двома траншами, але при передачі першої частини коштів чиновники були затримані правоохоронними органами. "Це організована група (Волга, Адамович, Гантімуров і Чернушенко), не заарештований ще один виконавець - Сільчук Віталій", - зазначив Азаров.
На думку екс-голови Держфінпослуг Віктора Суслова, який був першим керівником комісії в 2002-2006 роках, арешт В. Волги завдає великої шкоди репутації Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг. Видання зазначає, що поки невідомо, чи звільнять В. Волгу у зв'язку з його затриманням. "Справу розслідує Генпрокуратура, президент не має права втручатися в роботу правоохоронних органів... Президент виступає за дотримання законодавства та боротьбу з корупцією на всіх рівнях і незалежно від політичного забарвлення", - повідомила "Комерсанту" прес-секретар глави держави Дарина Чепак.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас