Тимошенко буде шукати захисту в Карпачової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко буде шукати захисту в Карпачової

Кримінал
163
Адвокати екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко звернуться до омбудсмена Ніни Карпачової з проханням стати окремим учасником процесу щодо "газової справи".
"Наше прохання просте: щоб представник уповноваженого Верховної ради з прав людини увійшов у цю справу як самостійний учасник процесу і як самостійний учасник процесу спостерігав за всіма порушеннями основоположних прав людини, які мають місце", - сказав адвокат Микола Сірий.
У свою чергу народний депутат Сергій Власенко, якого суд відсторонив від участі в процесі, заявив: "Ми вважаємо, що від початку розгляду справи Тимошенко і до цього моменту судового розгляду відбуваються систематичні дії щодо порушення основного права Юлії Тимошенко - права на захист".
Власенко повідомив, що захист Тимошенко планує у вівторок направити звернення до Карпачової. "Ми звернемося до уповноваженої з прав людини пані Карпачової для того, щоб переконатися в тому, чи існує взагалі в Україні інститут уповноваженого з прав людини", - пояснив він.
Крім того, захист екс-прем'єра має намір звернутися до Вищої ради юстиції з заявами на "брутально незаконні дії" судді Родіона Кірєєва за призначенням "абсолютно невиправданого терміну" для ознайомлення з матеріалами "газової справи".
Власенко повідомив також, що адвокати Тимошенко звернуться до науково-методологічної ради при Верховному суді України з проханням розглянути судову практику з питань строків ознайомлення з матеріалами судових справ, визначення кількості справ, за якими може обмежуватися термін для ознайомлення, а також визначення нормальних і обґрунтованих строків для ознайомлення захисту з матеріалами справи.
Депутат підкреслив, що такі методичні рекомендації повинні бути розроблені "саме для того, щоб подібні ганебні випадки більше не повторювалися".
Власенко повідомив, що вважає за необхідне звернутися також до професійної юридичної, правової спільноти з пропозицією відреагувати на ситуацію, пов'язану з розглядом справи Тимошенко в суді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас